Махалото на Ким

Всички обичаме черния хумор. Така че започваме с нещо, което можеше да бъде виц. Ким Чен Ун - 31-годишният настоящ вожд на Северна Корея, подарил на елитните си партийни и държавни кадри книгата "Моята борба" на Адолф Хитлер. Поводът бил рожденият ден на лидера на КНДР (Корейската народнодемократична република) на 8 януари. Какво те са му подарили, остава тайна.
В Северна Корея "Моята борба" е забранена, така че Ким Чен Ун явно е нарушил закона. Местният Цацаров обаче няма как да го въдвори, защото ще бъде въдворен самият той. За празничния случай са отпечатани само 100-ина копия. Те след време ще имат антикварна стойност и собствениците им може да забогатеят. Високите кадри в Пхенян трябва внимателно да изучат "Моята борба" и да извлекат от нея практически ползи. Най-вече що се отнася до това как Германия се е възстановила бързо след тежкото поражение в Първата световна война.
Не е ясно какъв точно опит ще почерпят от книгата удостоените с честта членове на Държавния комитет по отбраната, при положение че тя е написана далеч преди Хитлер да вземе властта в страната.