Боряна Манолова, председател на Съвета на жените в бизнеса. Тя е главен изпълнителен директор на Siemens България
Боряна Манолова, председател на Съвета на жените в бизнеса. Тя е главен изпълнителен директор на Siemens България

Професионалистките в бизнеса в България вече имат своя организация. Софийският градски съд регистрира Съвет на жените в бизнеса в България. Идеята за него е на "Мениджър" и бе учреден на специален форум, който се проведе преди две години. Председател на Съвета е Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България. Членове на управителния съвет са Валентина Диканска, управител на BASF България, Ваня Кънева-Минкова, директор човешки ресурси на "ЧЕЗ България", Диана Манева, изпълнителен директор "Корпоративни продажби" на "Дженерали Застраховане", Жулиета Серафимова, генерален мениджър на "Гранд Хотел София", Зоя Паунова, изпълнителен директор на "АстраЗенека България", Максим Майер, управител на издателство "МИТ Прес" и редакционен директор на "Мениджър".

- Госпожо Манолова, с каква мотивация и визия поемате председателството на Съветa на жените в бизнеса в България, който бе регистриран в края на миналата година?
- Мотивацията ми да работя за Съветa на жените в бизнеса в България е изключително голяма още от идеята за създаването му през 2012 г.