Френска връзка

Когато списание Closer публикува доказателства, че френският президент Франсоа Оланд има любовна връзка с актрисата Жюли Гайе, гордата нация реагира с масовия еквивалент на "Е, и?". А френският държавен глава не само не изгуби от и без това отчайващия си имидж, а даже напротив - сякаш се поиздигна в очите на сънародниците си.
И наистина, аферата можеше със същия успех да бъде пиар трик - проучване на агенция LH2, поръчано от списание Le Nouvel Observateur, показа, че веднага след обнародването на новината за тайната любовна връзка на президента рейтингът му сред французите се е покачил с два пункта до 26 на сто.
Обществената реакция също подозрително заприлича на потупване по рамото. "Той е мъж като всички други - заяви например парижанинът Жан-Пол Лешевалие. - Много по-интересни са изявленията му, че ще извоюва нови победи в икономиката."
"Французите не гледат твърде строго на идеята, че политическите лидери може да имат извънбрачни връзки, стига това да не се отразява на действията им в политиката - смята и Еманюел Ривиер от агенция TNS-Sofres.