"София Бизнес Тауър" предоставя варианти за различни конфигурации на офисните площи
"София Бизнес Тауър" предоставя варианти за различни конфигурации на офисните площи

Каквото и да се случи в икономиката ни в близките години, едно нещо е абсолютно сигурно - бизнесът ще има нужда от модерни офиси и ще има все повече изисквания към функционалността на тези пространства. Проспериращите компании все по-често търсят устойчиви решения с възможности за ефективно управление на разходите.
Факт е, че през изминалата година пазарът на офисни площи в София навлезе в по-зряла фаза от развитието си - висок процент на заетите площи, наличие на първокачествени офис сгради, стабилни наеми, трайни наематели и ограничен брой развиващи се към момента проекти. Тези ключови фактори способстват за атрактивността на инвестициите на пазара в София. Прогнозите са, че тази и в близките години търсенето на офис площи ще се съсредоточи основно върху офисите от клас А.
Последната голяма инвестиция от този клас е новостроящият се "София Бизнес Тауър", който очаква своите инвеститори. Това ще бъде забележителна офис сграда с иновативен архитектурен дизайн и РЗП 92 000 кв.м. Теренът е разположен между булевардите "Цариградско шосе" и "Брюксел", в най-развитата и
комуникативна бизнес зона в София, непосредствено до The Mall,
Novotel Sofia, само на 4 км от летище София.
Концепцията на сградата цели гъвкавост и функционалност на изпълнението - състои се от високо тяло (A) и ниски тела (B и C), общи партерни нива и четири подземни гаражни нива. Високото тяло е на 26 етажа, а ниските - на 8 етажа. Налице са 675 паркоместа. Във високата част на бизнес сградата са проектирани общо 22 офисни етажа над партерните нива и технически етаж над покрива. Гъвкавите офисни пространства ще дадат възможност на наемателите да разполагат с до 3500 кв.м на етаж. Ниското тяло до етаж 6 включително е свързано с високото тяло А, като е създадена възможност за обединяване на офисните модули от различните тела. Проектът е интересен с това, че предоставя варианти за различни конфигурации на офисните площи.
"София Бизнес Тауър" е съвременен пример и за разработването на конкретна стратегия за устойчива и енергоефективна застроена среда. Проектиран е с редица пасивни мерки за пестене на енергия, които повишават енергийната ефективност. Всички тези архитектурни предимства ще направят офисната сграда подходяща за големи международни и български компании, търсещи първокласни офиси с гъвкави пространства и европейски стандарт, коментират от водещите компании инвеститори Galaxy Property Group и "Актив Пропъртис" АДСИЦ.