Dеjа vu?

Емоции, незабравими мигове, красиви спомени, които искаш да са винаги с теб. С любими, истински и много скъпи хора, с които откриваш и споделяш вкуса на живота. Тези моменти, които правят срещите ни обогатяващи, а спомените - цветни и запомнящи се.
От тази идея са вдъхновени най-новите вина Dйjа Vu?, които се появиха на българския пазар. Те ни призовават "Да си спомним вкуса на живота"! Вкуса, който обогатява най-красивите ни преживявания, тези, които искаме да се повтарят като deja vu... винаги когато имаме нужда от тях.
Позитивното послание на тази съвсем нова, но вече доказала се с качествените си вина колекция е и усещането за лятото, което водещата българска изба "Домейн Бойар" изпраща на винените ценители. И тази година вината є триумфират с богата колекция медали. Само за два месеца спечелиха 4 златни и 11 сребърни медала от най-престижните европейски конкурси: Vinalies Internationales - Париж, Mondial du Rosй - Кан, Mondial dе Bruxelles, Balkan International Wine Competition... Част от отличените са вината от колекцията Dйjа Vu - с 1 златно и 2 сребърни отличия.
Серията стартира с три вина - "Совиньон блан", "Шардоне" и розе "Малбек", които веднага привлякоха вниманието на специалистите и ценителите със своята сортова чистота и финес.

Dеjа vu? ROSE Malbec 2013
Неслучайно високите качества на това вино спечелиха адмирациите на авторитетното жури на най-престижния конкурс за розе в света - Mondial du Rosй в Кан, което заслужено му присъди сребърен медал. Тази оценка е с особено висока стойност, защото българско вино печели престижното отличие в битка с 960 от най-добрите розе вина в света именно в сърцето на розетата - Прованс.
Това изящно розе е с елегантния цвят на светла малина. Очарова сетивата с  интензивен плодов аромат, пленяваща чистота с нюанси на червени плодове - череша, ягода, английски бонбон и фин карамел. Вкусът е с великолепна хармония, дължина и структура. Има плодов финал с траен, съблазнителен спомен.
Виното е много вкусно самостоятелно, както и прекрасен комплимент за голям брой храни - просто следвайте моментното си предпочитание - вегетарианска кухня, паста, пица, риба, морски дарове, пикантни блюда, пиле, пернат дивеч, средно меки и твъдри сирена.

Dеjа vu? Chardonnay 2013
Шардонето се отличава със своята богата плодовост и свежест, което позволява то да се пие както с широка гама храни, така и като приятно разхлаждащо лятно питие. През юни т.г. то спечели златен медал на най-големия конкурс за балкански вина Balkan International Wine Competition в битка с над 400 вина от Балканския полуостров, Централна и Източна Европа и Черноморския регион.
Истински шедьовър сред белите вина това лято, с примамлив златистозелен цвят и богат плодов аромат с нюанси на костилкови плодове (праскова), пасион фрут и нежен бариков "воал". Вкусът му е с приятен обем, добра структура, осезаема свежест, дължина, пикантен финал и апетитен послевкус. Подходящо е за вегетарианска храна, пикантна кухня, паста, пица, риба, пилешко, фазан, заек, свинско, както и за твърди сирена.

Dеjа vu? Sauvignon Blanc 2013
Совиньонът вече се определя от експертите като явление сред този сорт български вина и заслужено претендира да заеме водеща позиция в пазара - нещо, което се гарантира и от добрата и достъпна цена на тази колекция. Виното също спечели вниманието на експертите и взе сребърен медал на Balkan International Wine Competition.
Отличава се със свеж златистозелен цвят. С аромат на зеленина, пъпки на касис и плодове със зелена кора. Превъзходният му вкус е с подчертана сочна дължина и обем, с апетитен финал и трайна плодовост. Съчетава се добре със зелени салати, риба, средиземноморска кухня, с гъши дроб и плата от различни сирена.