Финалистите от конкурса „Мениджър на годината 2013“
Финалистите от конкурса „Мениджър на годината 2013“

Много силни са кандидатите в тазгодишния конкурс "Мениджър на годината". Собственици и мениджъри на бизнеси, хора от най-различни поколения, мъже и жени, българи и чужденци, ръководители от столицата и страната подадоха документи и се включиха в надпреварата. Всички те имат високи резултати, ръководят сериозни екипи, всеки от тях има лични и професионални качества да е сред най-добрите.
Но кой ще е мениджърът на годината, отново ще определи световната консултантска компания "Делойт". Тя оценява кандидатите в три тура по специално разработена за конкурса методология. Заключителната церемония ще е след два месеца в Националната опера.
Както всеки конкурс досега и този е много различен - заради участниците. Повече от една трета подават документи за първи път. Това са не само нови за конкурса мениджъри, някои от тях са представители на бизнеси, които възникнаха и се утвърдиха в кризата.
Има още една много интересна тенденция през тази година - 10% от кандидатите са участвали в първите две години на конкурса - преди кризата.