Някои истини за имплантите

Революционната идея, която денталната медицина предлага при загуба на зъб, е поставяне на имплант - малък дентален винт, който замества зъбния корен и възстановява функционалността му.
Съществуват различни заблуди за денталните импланти. Една от тях е, че имплантът руши костта. Истината е, че имплантът поддържа костния обем и запазва костта.
Друга бариера пред пациентите е страхът от болка. Имплантирането се извършва под упойка, което изключва фактора болка, а при манипулация от добър специалист и постоперативният период преминава без болка.  
Друг известен мит е малката трайност на имплантите. Факт е, че техният живот може да бъде дълъг колкото живота на всеки нормален зъб. Трайността им е резултат от тяхното правилно третиране, хигиена и профилактика, както и от колаборацията специалист - пациент.
Често срещана практика е и да се търси най-изгодното ценово решение. Препоръчително е пациентите, които наистина имат отношение към здравето си, да избират според опита и компетенциите на специалиста, а не според цената.