Новият Renault Trafic - модерен офис на колела и незаменим партньор за всеки бизнес
Новият Renault Trafic - модерен офис на колела и незаменим партньор за всеки бизнес

Досега Renault Trafic бе сред най-предпочитаните лекотоварни автомобили. Новата версия на вана обаче има всички шансове да се превърне в незаменим партньор за всеки бизнес. Освен това е модерен, сигурен, управлява се лесно и е много функционален. Новият Renault Trafic е с практична и комфортна кабина с всички характеристики на пътнически автомобил и с възможност за 14 решения за съхранение на вещи и предмети от ежедневието на бизнес клиентите. Всъщност в кабината са най-радикалните промени в новата версия на вана, превръщайки я в мултифункционален офис на колела. Стойката за мобилен телефон е идеално позиционирана върху арматурното табло, в обхвата на водача, от дясната страна на волана. Тя се адаптира към широка гама мобилни телефони с размери до 4,7 инча (на екрана). Телефоните може да се зареждат, използвайки близкия USB вход. Стойката може да се регулира вертикално и хоризонтално. Разгъващата се скоба за таблет е разположена над радиото и побира таблети с размер на екрана между 4,8 и 10,6 инча (важно: iPad е 9,7", iPad Mini е 7,9", Samsung Galaxy Tab 2 е 10,1" и т.н.), като позволява лесен достъп до тези работни или навигационни инструменти. При сгъване на облегалката на средната седалка и повдигане на капака, вграден в гърба є, се разкрива място, в което може да се постави лаптоп с размер до 17 инча.
Благодарение на два капака новият Trafic е единственият ван в своя клас, който може да превозва предмети с дължина до 3,75 м (версия L1) или 4,15 м (L2) със затворени задни врати. Единият капак е разположен в долната част на преградната стена и увеличава максималната товарна дължина с 41 см, докато вторият е разположен под седалката пейка и допълнително увеличава дължината за товарене с 81 см.
В отворена позиция капакът в преградната стена осигурява отвор с размер 510 мм х 228 мм (широчина х височина). Той се поддържа отворен от два магнита и дори може да бъде напълно отстранен, ако се налага. Междувременно интелигентен отварящ механизъм за седалищната част на пътническата седалка освобождава допълнително пространство под седалката пейка.
Пътническата версия на новия Trafic побира комфортно до девет пътници и предоставя достатъчно място за багаж. И дори с деветима пътници на борда, ванът предлага товарно пространство от 550 и 890 литра съответно за L1 и L2 версиите.
Двигателите за новия Renault Trafic са с технологии, произлезли от успеха на Renault във "Формула 1". Tе са адаптирани към нуждите на бизнес клиентите и комбинират икономичност с отзивчива работа. В случая на Twin Turbo версиите разходът на гориво пада под границата от 6 л/100 км и стига до 5,7 и 5,9 л/100 км (149 г и 155 г емисии CO2/км) за пътническата и панел ван версиите съответно.
Новият Trafic осигурява ниво на кормилна прецизност и пътен комфорт, сравними с тези на MPV. Това се дължи на предното окачване MacPherson със стабилизираща щанга, свързана с предните амортисьори. Комфортът по време на движение е допълнително подобрен чрез нови предни амортисьори, които гарантират по-добро пътно поведение и намаляват накланянето на купето.