Скоро рекламодателят ще знае, че тези три устройства са твои. Дали обаче ще може да ти говори правилно?
Скоро рекламодателят ще знае, че тези три устройства са твои. Дали обаче ще може да ти говори правилно?

Страшно е да бъдеш част от дигиталния рекламен бизнес. Всичко се променя адски бързо, потребителите искат всичко да е без пари, а на всичкото отгоре рекламодателите искат все по-точни резултати. Черешката на тортата е, че благодарение на цунамиобразното увеличение на хората, ползващи мобилни устройства за онлайн достъп, т.нар. бисквитки, които вършеха черната работа по таргетиране и измерване на рекламните послания, вече не работят.
Но има и добра новина. Марк Твен е казал, че когато дойде краят на света, би искал да е в Синсинати, защото градът е винаги десет години назад. Българският пазар не е чак десет години назад и се стреми да наваксва, но все пак имаме предимството да се учим от останалите и да си спестим главоболия и напразно похарчени пари.
И така, докато у нас тепърва започват да се трупат успешни примери за онлайн кампании, използващи множество различни послания за различните специфични групи сред аудиторията, навън вече минават на следващото ниво - индивидуализирания подход към всеки настоящ или потенциален потребител.