Феротон - 100% усвоимо желязо от естествен източник

Недостигът на желязо е един от най-често срещаните хранителни дефицити, но по-често се наблюдава при жени. В Европа 75% от жените между 16- и 64-годишна възраст не приемат препоръчителната дневна доза от желязо. В резултат на това 1/3 от всички жени и 2 от 5 жени под 34-годишна възраст приемат минимално количество желязо, което се отразява на здравето. 6% от жените имат железен недостиг, което води до хронична умора, виене на свят, сърцебиене и липса на концентрация.
Препоръчителната дневна доза на желязо е 15 мг за мъже и жени в активна възраст, както и за останалите групи: деца и юноши, жени преди менопауза, спортуващи и бременни. Клинично доказано е, че Феротон е с висока степен на абсорбция - до 40%, за разлика от съществуващите на пазара добавки с желязо. Поради високата усвоимост на желязото във Феротон количеството му в едно саше покрива 100% от дневната нужда желязо за мъже и жени. Точно затова приемът на Феротон твърде рядко е свързан със странични ефекти, характерни за други добавки с желязо.
За добрата абсорбция допълнително спомага добавеният витамин С, а ябълковият сок във Феротон спомага за неутрализиране на металния вкус на желязото. Продуктът съдържа изцяло натурална, богата на желязо вода от планините Сноудония (Уелс) и е без консерванти.