ПРОФ. ДЖОН ДЕЙВИС е завеждащ Факултета по семеен бизнес в Harvard Business School и председател на комитета по наградите "Гутман" за семеен бизнес в Централна и Източна Европа. Основател и председател на две от водещите международни организации, подкрепящи семействата с предприемачески дух - Cambridge Advisors to Family Enterprise и Cambridge Institute for Family Enterprise. Доктор по бизнес администрация от Harvard Business School.

- Професор Дейвис, списание "Мениджър" е част от "ВМ Финанс Груп", компанията, която взе голямата награда на банка "Гутман" за най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа за 2015 г. Какъв е вашият прочит на представянето на нашата група? Кои бяха основните предимства на "ВМ Финанс Груп" пред конкурентите?
- "ВМ Финанс Груп" получи наградата "Гутман" за най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа за 2015 г. заради силните си показатели по три ключови критерия: бизнес резултати, характер на собствеността и семеен профил.
Дейността на бизнес групата е добре диверсифицирана, като компаниите и различните дейности бележат успехи в много сектори и пазари.