Spill-resistant клавиатурата на ThinkPad е проектирана да издържа заливане 
с  вода до 500 мл
Spill-resistant клавиатурата на ThinkPad е проектирана да издържа заливане с вода до 500 мл

Седмицата на ThinkPad събра почитатели на марката, изкушени от техниката и обикновени любители в Paradise Center в София. Те участваха в безпрецедентни crash тестове на живо. Световният лидер в продажбите на компютри Lenovo обособи специална демонстрационна и презентационна зона на ThinkPad. По време на "Седмицата на ThinkPad" посетителите на мола и феновете имаха възможност да научат повече за историята на марката, конструкцията и устройството на ThinkPad, както и да се запознаят с последните модели на пазара. Неслучайно модел на ThinkPad заема почетно място в Нюйоркския музей на модерните изкуства.
Безспорно най-атрактивни бяха провежданите всяка вечер crash тест демонстрации на живо. Стотици фенове на марката се убедиха лично в надеждността на лаптопите по множество различни начини, сред които директен удар на твърда повърхност, изпускане на пода и "изпускане" на половинкилограмов дъмпел върху ThinkPad. Лаптопът бе превърнат и в дъска за рязане, като върху него се обработваха сурови зеленчуци, което доказва, че той може да се справя дори и с някои "домакински задължения", шегуваха се водещите. Премиум линията бизнес компютри бе сериозно обсипана с пясък, но след старателно изтупване клавиатурата работеше напълно нормално. Последните две препятствия - замразяването му във фризер до минус 20 градуса и обилното поливане с вода - също се оказаха неспособни да нарушат функционалностите и оперативната работа на ThinkPad.
Известно е, че лаптопите ThinkPad от сериите Т, X, W и P са проектирани да издържат на 10 военни стандарта за издръжливост на американската армия по спецификацията MIL-SPEC 810G. Те включват работа при тежки условия като силни вибрации, механични удари, екстремно ниски и екстремно високи температури, влажност, пясък и прах, резки температурни амплитуди, висока надморска височина, слънчева радиация, плесен.    

Повече за ThinkPad може да научите на www.thisisthinkpad.com или във всеки търговски обект от партньорската мрежа на Lenovo.