Магнетичната актриса Ейми Адамс е лице на аксесоарите на Max Mara, с акцент в анималистичен принт в рекламната кампания
Магнетичната актриса Ейми Адамс е лице на аксесоарите на Max Mara, с акцент в анималистичен принт в рекламната кампания

Женствена, но и уверена, Интелектуалката диктува почерка на новата есенно-зимна колекция на луксозния моден бранд за дамско облекло Max Mara. Този път дизайнерите на марката ни повеждат на романтична разходка по крайбрежието на недалечното минало, където "Джентълмените предпочитат блондинки", и на сцената излиза самата тя - Мерилин Монро, музата на колекция есен/зима 2015-2016 на модния бранд.
Моделите, с максимално изчистени и семпли силуети, са вдъхновени от стила є, като за отправна точка са използвани реплики на кадри от легендарната є плажна фотосесия от 1962 г., заснета от фотографа Джордж Барис. Онзи момент, в който Мерилин демонстрира с чувствена небрежност как трябва да се носи палтото - като предизвикателно отдаване на прегръдка, като съблазън.
Обгръщащи, уютни, леки и топли, със смелия рисунък, който само задава контурите на персоналната емоционалност, палтата, които този сезон дефилират под знака на Max Mara, дават пълна свобода на себеизразяване, така типична за непокорния дух на интелектуалката. Силуетите са прави и минималистични, реверите - широки. Така може да се носят в неочаквани комбинации с рокли с бюстиета или пък с обемни пуловери и (защо не) къси якета тип бомбър. Носят се още ефектно съчетани с рокли, красиво подчертаващи линиите на тялото.
Пуловерите и жилетките - този отличителен елемент в дрескода на интелектуалката, са обемни, в скандинавски десени или пък пепит, обогатени с ефекта на дантела и широките ластични плетки. Многообразието им звучи еклектично, но в действителност постига съвършена симбиоза с полите тип "молив" с миди дължина, които залагат на капитониран ефект, графични десени или на класическия изчистен вариант.
Чувствената нотка в колекцията е интерпретирана чрез луксозни материи като камел, кашмир, алпака и коприна.
Цветната палитра се придържа към нюансите на карамела, небесносиньо, светлосиво, черно, но и освежаващи монохромността на есенно-зимните месеци сорбетови нюанси.
Това е един лек и мек гардероб, с препратки към мъжкото облекло, но интерпретирани по най-женствения начин. И с уважение към личното пространство на жената, която държи да избира и оформя сама своя стил.