Открихме ли извънземна цивилизация?

Няма спор - живеем в изключително интересни времена. Екип от астрономи откри нещо крайно необичайно в наблюденията на звездата KIC 8462852. Резултатите от тяхното изследване говорят, че в орбита около звездата има нещо огромно и напълно необяснимо, поне засега. То затъмнява звездната светлина, но не периодично, както би се получило, ако планета преминава в орбита около звездата, а през различни интервали, които продължават между 5 и 80 дни.
Не по-малко необичайно е, че затъмненията достигат до 22% от звездната светлина. За сравнение, дори гигантска планета като Юпитер би затъмнила светилото с едва 1%. Т.е. нещото, което се намира в орбита около планетата, е с огромен размер, който може да достига половината от диаметъра на самата звезда.
Странностите на KIC 8462852 обаче не спират дотук - засечените затъмнения не са равномерни в своята структура. При някои количеството на светлината не намалява рязко, а постепенно. При това затъмненията са несиметрични, т.е. светлината угасва бавно, а след това се възстановява по-бързо.