Успелите.BG

Пътят на Милена Иванова от комунистическа България до собственик на инвестиционната компания MONOGRAM в Лондонското Сити е чудесна притча за епохата, в която живеем. Един забележителен разказ за находчивост, упорит труд и решителност, който успешно доказва причините за триумфа на капитализма, меритокрацията и индивидуализма над дискредитираните догми на комунизма.
През 1989. - годината, с която идва и краят на комунизма в България - Милена е тийнейджърка, която упорито учи сама английски от книги и американски филми, като същевременно и работи - рядкост за учениците в комунистическа България, - за да спести пари. През 1993 г., след като завършва първата година от обучението си във Варненския университет, тя получава тримесечна британска работна виза за английска ферма. И пристига във Великобритания с 50 паунда в джоба, защото самолетният билет е погълнал всичките є спестявания.
След като прекарва лятото във Великобритания, тя е решена да завърши висшето си образование на Острова, но годишните такси за обучение от над 5000 паунда са далеч от възможностите є.