"Когато хората почувстват във вас сродна душа, ще започнат да ви се доверяват"
"Когато хората почувстват във вас сродна душа, ще започнат да ви се доверяват"

Кой би предположил, че във високотехнологичния 21. век човечеството ще се върне към религиите и към техните морални императиви. И все пак точно това се случва. Християнският свят търси връщане към устоите на християнския морал и вкарването им в оборота на съвременния обществен инструментариум. Закономерно в тази среда израстват нов тип вдъхновители.
Едно от най-ярките съвременни имена, ако не и най-яркото, е на американския евангелистки проповедник Джон Келвин Максуел, когото Inc. Magazine обяви преди две години за номер 1 в света в областта на формирането на лидери и управленци. Десетките книги на Максуел начело с неговата "света троица" - "21 неопровержими закона на лидерството", "21 задължителни качества на лидера" и "Възпитай в себе си лидера", се продават успешно в милионни тиражи, преведени са на над 50 световни езика и многократно са оглавявали списъците на бестселърите на "Ню Йорк Таймс", "Уолстрийт Джърнъл" и "Бизнес Уик".
Джон Максуел е редовен лектор пред сериозни държавни и наднационални институции - постоянно го канят например във Военната академия на САЩ в Уестпойнт или в Националната футболна лига на САЩ.