ТЕНКО НИКОЛОВ е изпълнителен директор на SiteGround. На бюрото му има хилка за тенис на маса и тъмни очила.
ТЕНКО НИКОЛОВ е изпълнителен директор на SiteGround. На бюрото му има хилка за тенис на маса и тъмни очила.

Когато всички служители на SiteGround се струпват за поредното си фирмено събиране в средата на юли 2017 г., те надали са предполагали, че ще присъстват на събитие от световна класа. Хостинг компанията пренася 2-дневна конференция и вечерен фестивал на плажа на Шкорпиловци, а връхната точка на събитието е концерт на босненската ска-пънк група Dubioza Kolektiv само за тях. Това е първото частно парти на групата въобще.
"Имахме колеги, които след това ми казаха, че сме сбъднали мечтата им", казва Тенко Николов, изпълнителният директор на фирмата. Ок, Dubioza Kolektiv не са Coldplay, но са изключително популярни в България, а през есента ще свирят в "Арена Армеец" в София.
Събитието показва мащаб, който е характерен за фирмата, без да е афиширан. Това, че Dubioza Kolektiv свирят само за служителите є, без много външни гости, показва колко добре SiteGround се грижи за тях.
Николов, 35-годишен старозагорец, седи в просторния си офис край Околовръстното в София в бели кецове и небрежен джинсов панталон.