Тим Филипс е от Австралия, но коктейлната му кариера се простира от Мелбърн, през Лондон, чак до Ню Йорк. През 2009 г. е барман на годината за Великобритания, през 2011 г. се класира шести на световния финал на World Class и Bartender Magazine го обявява за най-добрия австралийски барман на годината. През 2012 г. Тим си извоюва титлата World Class Барман на годината и не след дълго отваря собствен бар в Сидни, който присъства в много класации.
Тим Филипс е от Австралия, но коктейлната му кариера се простира от Мелбърн, през Лондон, чак до Ню Йорк. През 2009 г. е барман на годината за Великобритания, през 2011 г. се класира шести на световния финал на World Class и Bartender Magazine го обявява за най-добрия австралийски барман на годината. През 2012 г. Тим си извоюва титлата World Class Барман на годината и не след дълго отваря собствен бар в Сидни, който присъства в много класации.

Невъобразима игра със съставки, чувствена интерпретация на далечни и близки култури, изтънчен вкус, презентации, изпипани до последния детайл - тази година българският финал на най-авторитетното състезание за бармани на планетата Diageo Reserve World Class успя да изненада приятно дори едни от най-големите професионалисти в света. Конкурсът се провежда за трета поредна година, този път с рекорден брой участници. Десетимата бармани, които събраха най-много точки и се класираха на финала, бяха оценявани от австралийците Дейвид Бийти, посланик на водка Ketel One за Европа, и Тим Филипс, носител на титлата World Class Барман на годината за 2012 г. На световния финал в Мексико Сити през август отива Димитър Петровски от Sasa Asian Pub, София, който блесна с изтънчени интерпретации на азиатските и българските вкусове, възхитителен авторски подход, прецизна техника и онази особена отдаденост зад бара сякаш си го ковал със собствените си ръце.
След 13-часовия финал разговаряме с Тим Филипс за пътя до добрия коктейл, развитието на професията, поп културата като източник на вдъхновение и нивото на миксологията в България.