АРХ. ПЛАМЕН 
МИРЯНОВ е роден през 1965 г. в Стара Загора, син на професор по архитектура. Завършва столичния строителен техникум "Христо Ботев" със златен медал, а след това и специалност "Архитектура" в УАСГ, отново с отличен успех.
АРХ. ПЛАМЕН МИРЯНОВ е роден през 1965 г. в Стара Загора, син на професор по архитектура. Завършва столичния строителен техникум "Христо Ботев" със златен медал, а след това и специалност "Архитектура" в УАСГ, отново с отличен успех.

Честито, г-н Мирянов! Как станахте Мениджър на годината?
- Аз съм вероятно мениджърът с най-дълъг стаж сред колегите. Доайен. 24 години съм на тази позиция. Това вероятно е единственото ми предимство. Останалите мениджъри са по-добре подготвени, компаниите им са по-големи.

- На какво се научихте за 24 години?
- На смирение.

- Това е добър житейски урок.
- И е валиден и за мениджмънта. Ако много се възгордееш, със сигурност това ще доведе до падение - или морално, или в бизнеса. Когато се главозамаеш, хоризонтът ти се променя, не виждаш неща, които са очевидни за останалите, и накрая падаш от високо. Самата обстановка в България смирява. Всичко у нас е малко, мащабът е малък. Ние контактуваме с много колеги по света - архитекти и предприемачи, и когато сравниш нещата, е смешно да се вземаш насериозно.
Егото вреди на бизнеса.
А всички успели мениджъри по света са изключително скромни хора.