Очертава се приятен август, а по всичко личи, че на София є е пораснала работата
Очертава се приятен август, а по всичко личи, че на София є е пораснала работата

Въпросът "Какво ще правим довечера?" получава адекватни отговори и през август - напук на всички твърдения, че животът в града става невъзможен през лятото.
Когато преди години за първи път прочетохме думите на британския писател, поет и блестящ интелектуалец Джон Бърджър "Всеки град има пол и възраст, които нямат нищо общо с демографията: Одеса е женствена, Лондон е тийнейджър, Париж е мъж около 25-те, влюбен в по-възрастна жена", си казахме: какво знаеш ти, чичо Джон, София е женствен, хормонално нестабилен юноша, влюбен в по-млад мъж и по-възрастна жена едновременно. Днес това е по-валидно отвсякога. Досущ като сексуално неориентиран гимназист София се е разпищолила от събития в двете крайности на емоционалната скала и живее така интензивно, сякаш наближава краят на света, а не поредният изпепелен от слънцето август.
Стартираме хладно с домашно приготвените алкохолни сладоледи в Public Bar още на първи, но тенденцията е с напредването на вечерта градусите да се покачват (алкохолни сладоледи казахме, алкохолни).