"Рептън" е едно от най-старите независими училища във Великобритания
"Рептън" е едно от най-старите независими училища във Великобритания

Една от най-престижните образователни институции в света - "Рептън" (Repton International Schools Ltd - RISL), подписа споразумение за сътрудничество с икономическата група "ВМ Финанс Груп", част от която е и списание "Мениджър". Съгласно договора между двете страни ще бъде основан "Рептън София - британското училище в България". То ще бъде първото у нас, което ще предложи пълен английски национален учебен план и ще обслужва приблизително 700 ученици от 3-годишна възраст (детска градина) до 18 години.
Училището се очаква да отвори врати през септември 2021 г. В първата фаза на строителството ще бъдат изградени зали за изкуства, вътрешни и външни спортни площадки, аудиториум, собствена библиотека, лаборатории и кабинети за чуждоезиково обучение и подготовка за изпити.
Във втората фаза на проекта се планира изграждането на общежитие към училището (boarding house) за седмичен и пълен пансион, в което учениците ще могат не само да учат, но и да живеят. Това ще бъде единственото пансионно училище в България и региона. "Рептън София - британското училище в България", ще се разгърне на площ от 22 000 кв.м и ще отговаря на стандартите на училищата "Рептън". Комплексът ще бъде обгърнат от парково озеленяване.
"Изключително развълнувани сме от подписването на споразумение с "ВМ Финанс Груп", които имат толкова солиден опит, обхващащ редица бизнеси. Международната експертиза на "Рептън" заедно с финансовата сила на "ВМ Финанс Груп" и отличното познаване на местния пазар са необходимите предпоставки за утвърждаването на "Рептън София - британското училище в България", като водещо училище в региона", коментира Тони Пури, главен изпълнителен директор на международните училища "Рептън".
"За нас е удоволствие да обявим подписването на партньорство с училищата "Рептън". Дългосрочна цел на нашата организация е успешното продължение на вече изградените компетенции и добри практики в сферата на образованието чрез изграждане на учебно заведение с традиции в предоставянето на първокласно образование. Откриването на високоавторитетно британско училище в България ще предостави на учениците достъп до образование на световно ниво, отговарящо на високите академични стандарти, които "Рептън" задава в своята програма", подчерта Александра Мирчева, член на съвета на директорите във "ВМ Финанс Груп".
"ВМ Финанс Груп" е икономическа група, която оперира в сферата на дистрибуция, продажба и маркетинг на бързооборотни потребителски стоки, логистични услуги в България и Румъния, издателска и печатна дейност, реклама, ранно детско образование, недвижими имоти, оператор на ваучери. "ВМ Финанс Груп" е в джойнтвенчър партньорства с френската компания "Идънред" - световен лидер в предплатените корпоративни услуги, и немската компания "Гебр. Хайнеман" - един от лидерите на международния травъл ритейл пазар.
"Рептън" е едно от най-старите независими училища във Великобритания, основано през 1557 г. в графство Дарбишър, Централна Англия. Към момента има вече три изключително успешни училища в Обединените арабски емирства (ОАЕ), както и други.