Нейтив рекламата често те кара да се забавляваш и има вирусен ефект
Нейтив рекламата често те кара да се забавляваш и има вирусен ефект

Бързият растеж на рекламата в интернет през последните години върви и със своите негативи. Дигиталната є форма стана толкова агресивна, че не само дразни окото и пречи да си сърфираш свободно в мрежата, но води и до все по-увеличаващ се процент потребители, инсталирали си програма за блокиране на рекламите.
Онлайн медиите не могат да спрат да излъчват реклами, защото това е единственият им легален източник на приходи. Притеснени за финансовото си бъдеще, новите медии помислиха за по-елегантен и ненатрапчив начин за облъчване на аудиторията с маркетинг послания - нейтив рекламата.
Нейтив рекламата (от английската дума native - естествен, вроден, присъщ) е като троянския кон, който умно и "без жертви" превзема крепостта - потребителя, който толкова е претръпнал към непрестанната бомбардировка от търговски послания, че ги възприема като спам, а не като нещо полезно.
"Спонсорирано редакционно съдържание", "естествена реклама" или "присъща реклама" - това са само част от опитите този професионален сленг да бъде преведен на български език.