Катерина Шопова
Катерина Шопова

Госпожо Шопова, кои са онези най-важни предимства, които правят "Лидл България" различен и предпочитан работодател?
- Ако трябва да обобщим с няколко думи, това е съзнателната и искрена грижа за хората. Тук попадат много подкатегории като отлично възнаграждение, сигурност, коректност и развитие, които изпълват с живот философията на компанията. Най-голямо потвърждение за стойността на вече постигнатото ни дава обратната връзка от служителите - през последните шест месеца проведохме няколко вътрешни проучвания за ангажираността и мнението на колегите в организацията. Получените резултати силно ни окуражават, че работим в правилната посока.

- Миналата година компанията спечели титлата "Най-добър работодател в България". Как ще я защитавате през следващите години?
- Това е прекрасна награда, но и огромна отговорност за компанията. Когато летвата е поставена толкова високо, усилията трябва да са двойно по-големи, за да се запази и подобри достигнатото ниво, и ние напълно го съзнаваме. Поставяме фокус върху подобренията, усъвършенстването на съществуващите политики за управление на хора и въвеждането на нови такива на база искрената обратна връзка от нашите служители.