Алекс Линчев
Алекс Линчев

Защо Delta Real Estate избра България за свой проект?
    - Избрахме българския пазар, защото става все по-силен и виждаме перспективи в развитието на страната. Равнището на безработица спада, а ние ще допринесем за това. Delta Planet ще осигури над 600 нови работни места - във фирмите, опериращи на територията на търговския център, свързаните с тях подизпълнители и доставчици. Варна е най-големият морски град в България и атрактивна туристическа дестинация. Ръстът на туристите е над 20% през последната година. Убедени сме, че Варна отдавна е готова и заслужава търговски център с модерен, просторен и светъл интериор.

- Не се ли насити пазарът от търговски центрове?
- За разлика от софийския, пазарът във Варна не е пренаситен, що се отнася до функциониращи търговски центрове. Това е и още една причина, поради която избрахме този град. Ситуацията в столицата е съвсем различна. С реализирането на Delta Planet Mall ще предложим на морската столица много неща, от които е била лишена години наред. Говорим за място, което посетителите да припознаят като свое. Много марки, които присъстват в България, отсъстват от града. Искаме да ги привлечем и да развием нови брандове за цялата страна.

- С какво ще сте по-различни от конкурентните обекти? Каква ще е вашата формула за успех?
- Ние се различаваме от останалите по зеленината - новост сред търговските центрове в града. Проектът развива идеята за "ритейлтейнмънт" - комбинация от шопинг, интерактивен интериор и забавления, които оставят цялостно позитивно впечатление у посетителите. Това е нова концепция за България и вярваме, че ще бъде успешна, особено в град като Варна. Посетителите ще открият единствения във варненски мол магазин на Sport Depot и най-голямото Cinema City кино извън София, което разполага с 12 зали, една от които първата във Варна 4DX зала.
Подготвяме и огромен Galaxy център, който ще предложи на посетителите поразителна възстановка на Слънчевата система. Друг иновативен за страната проект, който открихме във Виена, е най-високата конструкция за забавление в търговски център, детайли за която ще разкрием скоро.

- На какъв етап е в момента проектът?
- В заключителната фаза на строителството сме и на 28 март 2019 г. ще представим цялостния проект. В момента завършваме последните корекции, съобразени с изискванията на наемателите. Ще започнем работа напълно подготвени за високата цел, която сме си поставили - да въведем във Варна един напълно нов стил на шопинг и забавление. Delta Planet Mall е мащабен проект за Варна и България. Той се простира на 100 000 кв.м площ. Сградата е на четири нива, две от които партерни. Delta Planet Mall ще разполага с три подземни нива с 1300 места за паркиране и множество първокласни удобства.

- Колко и какви посетители очаквате при отварянето на Delta Planet Mall през март?
- Очакваме всички варненци и гости на града да припознаят Delta Planet Mall като предпочитано място за шопинг и прекарване на свободното си време.  Проучване показва, че това, което варненци най-много искат, е повече развлечения, заедно с по-голямо разнообразие от магазини, услуги и места за хранене. Delta Planet Mall има амбицията да отговори на всички очаквания за приятно изживяване с интерактивен модерен интериор и просторни интегрирани развлекателни зони. Откриваме преди старта на туристическия сезон и се надяваме да привлечем и чуждестранните посетители.