"Луфтханза Техник София" е част от "Луфтханза Техник Груп" - световен лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели
"Луфтханза Техник София" е част от "Луфтханза Техник Груп" - световен лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели

Какви са предизвикателствата да си партнираш с един от водещите световни брандове? Най-големите изискват най-доброто - като услуги и решения, както и като личен подход и пълно посвещаване на техните нужди.
От пролетта на 2017 г. българското поделение на "Луфтханза Техник" работи с ИТ решение на "Телелинк Бизнес Сървисис". "Избрахме "Телелинк" като доставчик на Equipment-As-A-Service (оборудване като услуга) в София. Започнахме проекта през март 2017 г. с изграждане и доставка на LAN и Wi-Fi, имплементация и managed services и продължихме с IP телефония. Изключително доволни сме от професионализма, отдадеността, гъвкавостта и прозрачността, които "Телелинк" демонстрира по време на реализирането на проекта, както и от начина, по който те управляват решението при стриктно спазване на 24x7x4 SLA (Service Level Agreement - споразумение за доставка на услуга)", сподели Росен Рангелов, мениджър на програма "Услуги - Централна инфраструктура" в "Луфтханза Техник София".
Надеждното ИТ решение на
"Телелинк" допринася за по-голяма мобилност на служителите и позволява въвеждане на допълнителни услуги като "самообслужване" за VoIP. То значително намалява времето за поддръжка и конфигуриране на мрежовата инфраструктура, като в същото време осигурява трансфер на данни с 10 Gbps, както и увеличаване на скоростта на безжичната мрежа до 802.11ac Wave 2 (до 2,6 Gbps).
Ползите от внедряването обаче отиват далече отвъд значително подобрената комуникация. В "Луфтханза Техник София" няма процес, който да остава незасегнат от въвеждането на решението. Изградената инфраструктура е изцяло базирана на оборудване от най-висок клас, предоставено от водещи производители. Резултатът от това е улеснен достъп на всички звена в компанията, мобилност и гъвкавост при предоставянето на услугите, както и значително намаляване на натоварването на ИТ отдела. В допълнение решението на "Телелинк" осигурява повишена сигурност, както и много по-добър контрол на ИТ екипа върху инфраструктурата, върху предоставяните от нея услуги и техните потребители.
Тук обаче не става въпрос само за качествено оборудване и усъвършенствани ИТ процеси. Това, което "прави разликата" и създава пълноценна синергия между двете организации, е the extra mile (допълнителното разстояние), която те извървяват заедно. Личният подход и уникалното клиентско преживяване е онова, което истински откроява едно успешно ИТ решение. Това е "тайната съставка", която показва, че някой не просто е отметнал задълженията си, а наистина е изпълнил работата си със смисъл.
От откриването си през 2007 г. досега "Луфтханза Техник София" се наложи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа. Софийското подразделение на "Луфтханза Техник" е с обща площ от 50 хил. кв.м, където работят над 1000 души висококвалифициран персонал. Компанията е специализирана в базово и линейно обслужване на тяснокорпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing.