И HARVARD BUSINESS REVIEW СЕ ОБЯВИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ

Harvard Business Review, библията на световния мениджмънт, също като "Мениджър" се обяви за намаляване на работното време с цел подобряване на продуктивността. През септември нашето списание потърси участници в социален експеримент за въвеждане на 40-часова работна седмица за период от три месеца. Целта на експеримента е да се провери дали за 32 часа вместо за 40 часа седмично може да се произвежда същото, дори по-голямо количество продукция, или да се обслужват същият брой клиенти, като се запази качеството.
Текстът предизвика изключителен интерес, имахме писма, а в сайта ни "Мениджър Нюз" - хиляди прочитания и 58 коментара, над 90% от тях изцяло положителни. Две фирми - "СИП 2000" ООД в Русе и "БГ Книга" - книжна борса "Искър" в София, изразиха желание да се включат в експеримента.
В този брой публикуваме една по-различна идея, лансирана от Harvard Business Review, за намаляване на времето за работа на 6 часа дневно. Очевидно и в България, и в света търсим нови решения, които да са най-изгодни и за акционерите, и за екипите.