Сундар Пичай: "Може би вече сме по-големи реалисти за трудностите, с които са свързани редица неща".
Сундар Пичай: "Може би вече сме по-големи реалисти за трудностите, с които са свързани редица неща".

В момента Google преминава през период, в който се сблъсква с повече предизвикателства откогато и да било в своята 20-годишна история. Служителите са възмутени от случаите на сексуален тормоз. Мениджърите са обвинявани, че се опитват тайно да създадат за Китай цензурираща версия на популярната търсачка.
А човекът, който трябва да преведе Google през това "минно поле", не е един от основателите - Лари Пейдж или Сергей Брин. За най-влиятелната компания в света отговаря Сундар Пичай - сговорчив и учтив инженер, израснал в Ченай, Индия.
Страстен читател от дете, той завършва престижния Индийски технологичен институт и две магистратури - в Станфорд и в колежа "Уортън" на Пенсилванския университет. Компютърен инженер и изпълнителен директор на Google Inc. Технологичният гигант, който предлага интернет услуги и продукти, претърпя основно корпоративно преструктуриране през 2015 г., в резултат на което на бял свят се появи компанията майка Alphabet Inc., чиито съоснователи са Лари Пейдж, който е и неин главен изпълнителен директор, и президентът є Сергей Брин.