Наблюдението и слушането на звуците от масаж може да предизвикат АСМР
Наблюдението и слушането на звуците от масаж може да предизвикат АСМР

Живеем в свят, в който сме се превърнали в ловци на удоволствия от всякакъв вид - физически, сетивни, умствени, понякога твърде изтънчени, понякога неразбираеми за мнозина. А междувременно науката едва догонва тълпата, втурнала се в търсене на феноменални нови изживявания.
И ето - новата ютюб мания, носеща непонятното име АСМР (автономна сензорна меридианна реакция - Autonomous Sensory Meridian Response), е във възход. Според хората, които твърдят, че я изпитват, това е състояние на лека, приятна еуфория, която се появява след чуването на определени звуци и наблюдението на конкретни гледки и ситуации. Съществуват над 13 милиона видеоматериала, някои от тях гледани по над 15 милиона пъти! При това голяма част от тези видеа са с продължителност между 30 и 90 минути.
Във видеото млада жена започва да говори полуразбираемо, шепнейки, доближава се до микрофона, потупва го с пръсти, гали го така, че да произведе странни шумолящи звуци: "Здравейте. Готови ли сте да се отпуснете и да се приготвите за нежно заспиване?