ГАБРИЕЛА ПОПОВА е собственик на пивоварна "Бритос". Завършила е бизнес администрация в American University of Paris и MBA 
в Paris Graduate School of 
Management. Преди да поеме ръководството на "Бритос", е работила в корпоративното банкиране в "Креди Агрикол" и е била част от маркетинг екипа на Syngenta. Омъжена е и има дъщеря.
ГАБРИЕЛА ПОПОВА е собственик на пивоварна "Бритос". Завършила е бизнес администрация в American University of Paris и MBA в Paris Graduate School of Management. Преди да поеме ръководството на "Бритос", е работила в корпоративното банкиране в "Креди Агрикол" и е била част от маркетинг екипа на Syngenta. Омъжена е и има дъщеря.

- Госпожо Попова, дъщеря ви се ражда в годината, в която започва да работи вашата пивоварна. Кой е най-силният ви спомен от това време?
- Зимата на 2012 година. Спомням си, че през януари стана много студено - температурите бяха постоянно под минус 20 градуса. В Белгия и Германия натовариха на кораб машините за нашата пивоварна - съдовете за ферментация и отлежаване на бирата - и тръгнаха по Дунава. Обаче се появи ледоход и товарът не можеше да продължи. Затова трябваше да действаме бързо. Най-доброто решение беше в Сърбия цялата техника да я претоварят на камиони. Точно така стана и всичко пристигна по суша.

- Не приехте ли замръзването на Дунава като лоша поличба?
- Не, защото такива неща се случват. Но по-критично от ледохода беше дали ще можем да вземем всички документи и да получим лиценза за производство на бира, защото това е процес, в който преминаваш през много проверки.