Шефът има грандиозни планове. Непрекъснато

Случва се (някъде по-често, другаде по-рядко) шефът да има нереалистични очаквания. При някои лидери обаче това е постоянно състояние. Те просто не се съобразяват със случващото се около тях, често се позовават на миналия си опит в други компании, който няма нищо общо с тук и сега.
Или може би самите те се опитват да отговорят на очакванията на някой по-голям от тях, който е още по-агресивен и с по-грандиозни планове.
Ако работите с такъв човек, често ви се струва, че сякаш всичко е срещу вас и сте обречени на провал. Би било прекалено дръзко да се противопоставите на по-висшестоящите и дори опитите да защитите позициите си изглеждат твърде рисковани. Може да разполагате с подходящите данни или с подходящия опит, с които да оспорите правилността на указанията на шефа си, но въпреки това се чувствате притиснати да отговаряте на всяко изискване.
Преди просто да се примирите или да решите, че е време да актуализирате автобиографията си в търсене на нова работа, опитайте няколко подхода, за да се успокоите и да укрепите връзката с взискателния си шеф.