Стивън Спилбърг се разгневи на стрийминг платформите 
и се опита да предизвика изключването на произвежданите от тях филми от надпреварата за "Оскар"-ите
Стивън Спилбърг се разгневи на стрийминг платформите и се опита да предизвика изключването на произвежданите от тях филми от надпреварата за "Оскар"-ите

С появата на киното в края на 19. век мнозина предвиждат края на театъра. Със старта на телевизията се появяват опасения за края киното. Масовото разпространение на видеото предизвиква отново същите мрачни пророчества, а въвеждането на интернет (и пиратските торент сайтове) направо хвърли в истерия босовете на големите холивудски кинокомпании.
Но Холивуд, телевизиите и новите интернет платформи за споделяне на филми не спират да увеличават печалбите си. Технологичният прогрес изхвърли от бизнеса само производителите на видеокасети и видеотеките. И всичко вървеше като по мед и масло до появата на следващата голяма опасност - Netflix - компанията, която предизвика гнева на Стивън Спилбърг.
72-годишният Стивън Спилбърг, един от най-големите, продуктивни и обичани режисьори през последните близо 50 години, влезе в професионален, академичен и най-вече бизнес спор, който поразвали обичайния му благ имидж. Според едни прочутият режисьор е заел достойна позиция в защита на традиционните киноценности, а според други е изостанал от духа на времето и новите филмови технологии.