AI има важна роля в логистиката на онлайн гиганти като Amazon и JD.com
AI има важна роля в логистиката на онлайн гиганти като Amazon и JD.com

Внедряването на изкуствен интелект (AI) в бизнеса е сред най-често споменаваните понятия на бизнес форумите и в специализираните медии. Факт е обаче, че не става дума за поредната тематично свръхексплоатирана технология на бъдещето. AI вече е реална част от всекидневието на компании от цял свят.

Маркетинг
Маркетинговите отдели ще бъдат изцяло трансформирани от прилагането на AI технологии. Те може да бъдат използвани в практически всяка дейност, свързана с маркетинг и реклама. На пазара има голямо разнообразие от AI маркетингов софтуер. Например инструменти като Phrasee, Boomtrain и Persado са специално създадени за интелигентно автоматизиране на имейл маркетинга.
Най-често изкуственият интелект в маркетинга се използва за анализ на данни и персонализация на съдържание. За маркетинговите екипи AI е идеалната технология, която може да анализира поведението, нуждите и предпочитанията на целевата аудитория до нивото на всеки отделен клиент. Въз основа на тези данни алгоритмите осигуряват прецизна персонализация на маркетинговите послания, включително показване на индивидуализирани съобщения, оферти, промоции и съдържание.