Шеф Андре Токев е роден в Лайпциг и расте под влиянието на немската и българската кухня на своите баби. По-късно в Алжир, където живее заедно със своите родители, се запознава с арабските и френските кулинарни традиции. Завършил е за готвач в Банкя, а за главен готвач - в Германия.
Шеф Андре Токев е роден в Лайпциг и расте под влиянието на немската и българската кухня на своите баби. По-късно в Алжир, където живее заедно със своите родители, се запознава с арабските и френските кулинарни традиции. Завършил е за готвач в Банкя, а за главен готвач - в Германия.

Хората ядат, когато са гладни, но ако си добър готвач, ще ги накараш да спрат и да се замислят. За храната, за себе си, за света. Човекът, при когото идвам, е точно такъв. За него със сигурност знам три неща. Първо, Андре Токев е единственият носител на дипломата Global Masterchef Degree в Източна Европа. Второ, ресторантът ANDRE, в който току-що влизам, е негов и според най-авторитетния справочник за пътуване, хранене и почивка Condе Nast Johansens Luxury Hotels, Spas & Venues това е един от 560-те най-добри ресторанта в света. Трето, за този мъж готвенето е начин да разказва истории... Шеф Андре Токев ме посреща с усмивка и с любопитство поглежда към книгата, която нося.

– В романа „Хотел“ Артър Хейли пише: „След няколко минути готвачите щяха да започнат приготовлението на хиляда и шестстотин закуски за хотела, а после, рано предиобед, когато бъде сервиран и последният бекон с яйца, те щяха да се заемат с две хиляди порции обяд...“.