ТОДОР ЗАХАРИЕВ е управител на EGT Interactive. Стартира кариерата си в EGT Group и няколко години участва в разработването на портфолиото на компанията. С разрастването на бизнеса поема управленската функция и в момента отговаря за всички стратегически решения в компанията.
ТОДОР ЗАХАРИЕВ е управител на EGT Interactive. Стартира кариерата си в EGT Group и няколко години участва в разработването на портфолиото на компанията. С разрастването на бизнеса поема управленската функция и в момента отговаря за всички стратегически решения в компанията.

- Господин Захариев, как в EGT Interactive постигате растеж в пъти по-голям от средния за гейминг индустрията у нас?
– Геймингът промени значително своя облик през последните години и в момента се намира в сърцето на развлекателната индустрия. Според проучвания на пазара играчите са над 2 млрд. и през 2019 г. ще изразходват над 150 млрд. долара.
За да отговорим на подобен темп, разработваме качествени игри и обогатяваме портфолиото си всеки месец. Инвестираме в подобряване на продуктите и проучване на нови технологии. Растежът ни се дължи както на това, че софтуерът ни е бърз, с плавна графика и интуитивен интерфейс, така и на използваните алгоритми, осигуряващи добра възвръщаемост за играчите. Разработваме софтуер с висока производителност при голямо натоварване, сигурност на данните за игровите трансакции и възможност за детайлен анализ на поведението на всяка игра.

– Кои са най-силните ви пазари и с какво печелите нови партньорства?
– Представяме се отлично в Белгия, Грузия, България, Хърватия, Португалия, Прибалтика.
Присъстваме на редица изложения по света, където се срещаме с много потенциални клиенти. Да спечелиш нов партньор, зависи от различни фактори – колко производители на гейминг софтуер има на съответния пазар, през какви технологични етапи следва да премине едно партньорство. Проучваме нуждите на пазара, иновациите в индустрията и се стараем да поддържаме безупречен имидж.

– Кой е вашият HR модел за справяне с кризата за ИТ таланти?
– Две са основните посоки, в които работим – стараем се да задържим настоящите си служители и разработваме обучителни програми.
Задържането на кадри е проблем за всички в бранша. Вярваме, че ключът е в правилното отношение към служителите, както и в личния пример, който дава всеки един от нас. Ръководните кадри в компанията споделят общи ценности и визия, което улеснява внедряването на стабилна, съвременна и работеща организационна култура. Естеството на работа, професионализмът на колегите и конкурентните условия ни помагат да поддържаме удовлетвореността на служителите си.
Обучаването на нови кадри е силен инструмент за борба с тази криза. От години имаме обучителни програми за софтуерни разработчици, в резултат на които разполагаме с мотивирани служители, показващи висока степен на ангажираност към компанията. Наемали сме служители с малък или недостатъчен опит и инвестицията се е оправдавала нееднократно.

– Каква стратегическа цел си поставяте за следващите години?
– Целим да стъпим на нови пазари и да поддържаме високо качество на продуктите. Планираме разрастване на броя на служителите и отваряне на нови офиси. Ще следим и внедряваме иновациите в гейминг индустрията и ще се стремим да отговорим на променящите се условия в ИT сектора.   

 

EGT INTERACTIVE е българска софтуерна компания, която разработва онлайн гейминг решения. Разполага с портфолио от над 190 игри и има клиенти в повече от 85 държави. Игровото съдържание, разработено от компанията, се предлага в 200 уебсайта в целия свят. В централния офис на EGT Interactive в София работят над 150 служители.