Издателите на „Мениджър“ с европейска награда за семеен бизнес

Българските предприемачи Васил и Александра Мирчеви, собственици на "ВМ Финанс Груп" и издатели на списание "Мениджър", взеха голямата награда "Най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа" на австрийската банка "Гутман". Те получиха и още два приза на банката - "За благотворителност в Централна и Източна Европа" и "Най-добър семеен бизнес в България".
В надпреварата участваха 66 семейни компании от България, Чехия, Унгария, Полша, Украйна и Русия. Те развиват бизнеса си в различни сфери и са едни от най-големите работодатели, инвеститори, филантропи и новатори в своите страни.
Наградите "Гутман" за най-добри семейни компании в Централна и Източна Европа се присъждат след много прецизен и обективен подбор, който се извършва по високи стандарти, разработени от IESE Business School в Барселона. Коя компания ще бъде отличена, решава специален комитет по наградите с председател проф. Джон Дейвис, завеждащ Факултета по семеен бизнес в Harvard Business School.
"Гордеем се като българи, че получихме голямата награда "Гутман" в състезание с най-добрите семейни компании в цяла Централна и Източна Европа, както и другите две награди.