Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
Siemens Работа в тясно сътрудничество със столичната община Илинден за осъществяване на зелени проекти. Пример за това е, превърналата се вече в традиция, доброволческа инициатива на компанията за почистване на столичния „Западен парк”.
TNT България За да осъществяваме нашата дейност, използваме ресурси, които влияят на обществото и околната среда. Ние подкрепяме и се стремим да внедряваме подобрения, които могат да донесат дълготрайни екологични и социални ползи.
ОДИСЕЯ-ИН Спортно-туристическа Агенция ООД Развитие на българската туристическа индустрия по пътя на устойчивостта и отговорността чрез промяна в нагласите и визията на предприемачите и тяхната корпоративна култура
Сдружение "Велоеволюция" Работим със Столична община за подобряване на велосипедната инфраструктура. Стремим се да постигнем ефективен диалог, посредством, който при всяка инфраструктурна промяна да се реализира велоалея. Работим за изграждането на единна велосипедна инфраструктура;
Aha!Car - платформа за споделено пътуване Разпространяване на културата на споделянето на личен автомобил, сред българското общество, чрез различни събития;
Тонер Дайрект България ЕООД Извозване и рециклиране на електрическо и електронно оборудване от офисите и домовете на нашите клиенти.
Дизайн Борд Ние вярваме, че опазването на околната среда е едно от най-големите предизвикателства пред съвременните компании.
Явлена ЕООД Използване на енергоспестяващаи осветителни инсталации в офисите на фирмата
ЮРО ОКПЕТ ООД Подкрепяме добрите и етични практики, както и идеята за отговорно използване на природните богатства с цел запазването им за идните поколения. Една от кампаниите ни - "Мисли зелено, пазарувай зелено" / "Think green, shop green", е насочена към децата и в частност към родителите. Основната идея е да покажем на децата, чрез примера на родителите, че чрез отговорно пазаруване в чанта от юта или памук, можем да допринесем за една по-зелена и дишаща България. Зеленото пазаруване е отговорно пазаруване! Промяната започва от нас!
Си Комерсиал 7 ЕООД Като начало със спестените от хартия и другите консумативи необходими за отпечатването на нашите фактури пари, всяка година ще засаждаме дървета в нашият град, в училища, детски градини и др.

Listo