Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
ОДИСЕЯ-ИН Спортно-туристическа Агенция ООД Развитие на българската туристическа индустрия по пътя на устойчивостта и отговорността чрез промяна в нагласите и визията на предприемачите и тяхната корпоративна култура
4 СЕЗОНА ТРАВЪЛ Замяна на обикновената хартия с рециклирана.
АВО-Бел Езиков и Изпитен Център Всяко голямо пътуване започва с една малка крачка. В началото на годината в АВО-Бел си дадохме обещание да направим първите крачки към превръщането ни в „зелена” компания. Присъединяваме се към „Зеления кръг”, защото можем и искаме да помогнем за опазване на природата и за намаляване на замърсяването на околната среда.
Лейнонен България ЕООД Ние се стараем да оптимизираме разхода на хартия като изработваме визитките си на рециклирана хартия.
GREEN FOREST PROJECT Провеждане на политика на устойчиво енергийно развитие
Dental Tribune Bulgaria Силна икономика. Компанията продължава да стои твърдо зад авторския си проект (без аналог в България) - сп. My Smile - списанието за здравето и красотата на всяка усмивка. С богатата информация, луксозна визия и атрактивен дизайн, изданието има за цел да мотивира и повишава качеството на живот на читателите си, като едновременно с това компанията подкрепя и икономиката на собствената си страна.
Ред Девъл Кетеринг АД Събираме разделно отпадъците, свързани с дейността ни;
SDN Company Ltd. Инвестиции в областта на ВЕИ в България
TNT България За да осъществяваме нашата дейност, използваме ресурси, които влияят на обществото и околната среда. Ние подкрепяме и се стремим да внедряваме подобрения, които могат да донесат дълготрайни екологични и социални ползи.
КлиВенТо Екипът на фирмата запознава клиентите с предимствата при използването на възобновяеми източници на енергия.

Listo