Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
Агенция за преводи Уники Ние от Уники се стремим да бъдем зелени, доколкото е възможно.
ЗЕЛЕНИЯТ ПЪТ Използване на електрически превозни средства за осъщестяване на дейността "ЕКО КУРИЕРСКИ УСЛУГИ"
Мегамат ООД Проектиране и изпълнение на сгради по стандарта “Пасивна Къща”. Сградите отговарящи на този стандарт имат многократно по-ниска консумация на енергия, което прави възможна пълната им независимост от традиционните енергоизточници и свежда до нула въглеродните емисии.
Gourmet Publishing Природата и нейните дарове са най-голямото ни богатство затова списание „Меню” и DiVino magazine се печатат на рециклирана хартия – това е нашият скромен принос за опазването на планетата ни.
www.pinks.bg Да продължаваме да издаваме рекламните си материали на рециклирана хартия
Строителни системи Нитера ООД Компанията използва специални добавки към горивото с цел намаляване на емисиите на вредни газове в околната среда.
ЛЕНДОР ООД Чрез прилагането на Биологичния продукт за защита на растенията TRIFENDER WP производителите на земеделска продукция ще избегнат прилагането на химически препарати и пестициди и ще намалят разходите за торене от 30 до 60%
ЕТ ”Тома-Петър Томов” Като част от Зеления кръг ние ще извършваме следните дейности, който са в нашата сфера:
Принтрефил ЕООД Ангажираме се да опазваме околната среда като рециклираме събрани принтер касети
Дизайн Борд Ние вярваме, че опазването на околната среда е едно от най-големите предизвикателства пред съвременните компании.

Listo