Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
Международна Младежка Камара -България Построяване на детска площадка със средства събрани от отпадъчни материали.
Еко-Почистване Фирмата извършва услуги за професионално почистване в рамките на град София. Работим с изцяло изграден механизъм за еко почистване и опазване на околната среда за съхраняване на чистотата в природата и запазването на нормални климатични условия.
KING STURGE / КИНГ СТЪРДЖ ЕООД Ефективно използване на ресурсите. Преди да стигнем до етапа на рециклиране е хубаво да си помислим, как да спестим и да уползотворим хартията в офиса, която вече сме решили да изразходваме, минимална употреба на принтер и използването на един лист хартия и от двете страни. Разделно събиране и рециклиране на вече използваната хартия, получените средства от рециклиране даряваме за обществено полезна кауза. Оптимизиране и рециклиране на офис консумативи.
Англо-американско училище в София Обучение на нашите възпитаници в духа на устойчиво използване на природните ресурси и опазване на околната среда;
DREAM AGENCY Да използваме рециклирана хартия и печатане на листовете двустранно.
ЕЛФИДА Следене и показване качеството на въздуха на околната среда
Арамекс Интернешънъл Куриър ООД Присъединявайки се към Зеления кръг Арамекс Интернешънъл Куриър ООД обещава да осъществява дейността си по природосъобразен начин, като ограничи до минимум употребата на хартия, вода, енергия и гориво.
TNT България За да осъществяваме нашата дейност, използваме ресурси, които влияят на обществото и околната среда. Ние подкрепяме и се стремим да внедряваме подобрения, които могат да донесат дълготрайни екологични и социални ползи.
Смарт Енерджи България АД Изцяло сме поели ангажимент да бъдем съпричастни към околната среда на нашата страна. Ние сме фирма със сериозна бизнес активност в сферата на изграждането на Фотоволтаични централи. Насочили сме всичките си усилия и ресурси изцяло във ВЕИ индустрията на България. Вече сме горди да завим, че първата ни централа е реализирана и вече дава своите отлични резултати.
Адвокатско дружество "Илиева, Вучева и Ко" Многократно използване на тонери за принтери, като ги пълним отново и отново, а не ги изхвърляме

Listo