Gourmet Publishing Зеленият кръг

  • Природата и нейните дарове са най-голямото ни богатство затова списание „Меню” и DiVino magazine се печатат на рециклирана хартия – това е нашият скромен принос за опазването на планетата ни.

  • Не изхвярляме старите броеве на списанията, а ги даваме за рециклиране, заедно с всички хартиени материали, които използваме в офиса и събираме разделно в отделно кошче за хартиени отпадъци.

  • Използваме рециклирана хартия за копирната машина и винаги използваме един лист и от двете му страни.

  • Използваме енергийно спестяващо осветление и ползваме климатиците на екорежим.

  • Напълно изключваме всички компютри и техника в края на всеки работeн ден.

  • От друга страна насърчаваме използването на местни продукти и често ги предлагаме като заместители на чуждоземни, защото за нас има значение колко километра е изминал един продукт, преди да се появи в чинията ни и колко вредни емисии сме спестили поради дългия му път преди да стигне до нас.

  • Дълбоко уважаваме и пишем за онези производители, които са се посветили на мисията да осигуряват на хората екологично чисти продукти без всякакъви вредни и отровни химични съединения, които нарушават естественото равновесие на почвата и прикриват истинския вкус на продуктите.

  • Ние сме и за пълноценното оползотворяване на храната, против безотговорното й изхвърляне и за създаването на хранителни банки, осигуряващи качествена храна на огромен брой нуждаещи се от нея.

  • Заставаме и зад международното движение SlowFood, заради усилията му да преоткрие и възроди автентични местни продукти, сортове и породи по цял свят и да съхрани агро-гастрономическото биоразнообразие на планетата ни.

Gourmet Publishing е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Екипът е от високо ценени критици, истински свръзани с виното и храната и идеолози за създаване на винена и гурме общност в България.

През 2005 година се създава сп. „ Меню”, което независимо, че търпи много промени през годините остава списание за модерно хранене, пълно с кулинарни идеи и знания за храната и приготвянето й. Създадено е за своите читатели с много любов и компетентност, приготвено е вкусно от качествени съставки и е щедро подправено с искреното желание на екипа да бъде полезен на своите читатели.

Едва година по-късно се създава и http://www.menumag.bg/, сайт за всички онези, които имат специално отношение към храната.

Преди повече от две години се създава и http://www.divino.bg/, за всички ценители на виното, а от октомври 2011 се издава и DiVino magazine, списание за удоволствията на небцето, респекта към земята и радостта от живота.

Компанията е специализирана и в издаването на книги от света на виното и кулинарията. Извършва консултантски услуги в областта на виното и ресторантьорството, организира и провежда винени и кулинарни курсове за всички нива.

Listo