НЕКСИУМ ЕООД Зеленият кръг

  • да извършим проучване на българските малки и средни предприятия в защитените природни райони, (какви трудности срещат, от каква подкрепа имат нужда и др) и да предоставим този анализ за създаване на общи европейски стандарти за подпомагане на еко- бизнесите (по проект Business2Nature).

  • да популяризираме принадлежността ни към "Зеленият кръг" и неговите ценности пред всички наши настоящи и потенциални клиенти.

  • персонален ангажимент от всеки член на екипа ни за намаляване на "отпечатъкът" ни върху природата чрез по- малко използване на хартия (електронни фактури, имейли и др)

  • многократно използване на тонерите (чрез пълнене),

  • изхвърляне на изтощените батерии на определени за това места и др.

НЕКСИУМ ЕООД е основана през 2004г. Основна дейност на компанията е продуктовото & бизнес развитие и маркетинговото консултиране.

Основен фокус в дейността на фирмата е разработването и производството на уникални продукти и артикули за масовият и рекламен пазар. Тази услуга (инд. дизайн, макетиране и производство) я прави желан партньор както на българският, така и на европейският бизнес и дава възможност да бъдат реализирани много и функционални артикули.

Екологичната насоченост на
НЕКСИУМ започва преди 3 години, когато компанията се утвърди като основен доставчик в страната ни на еко- торби (пазарски, плажни и др).

Сега продуктите на компанията могат
да се видят както в големи вериги, така и като рекламни носители на
посланията на „зелените” компании.

Политиката на
фирмата ни в момента е да наложи еко- промоционалните артикули и консумативи
като основни в търговските и рекламни акции. Целта на НЕКСИУМ е да
покаже разнообразието от еко- продукти, качеството им и конкурентната им цена.

С това волята на екипа да налага
артикули, „чисто”- произведени или от био-разградими материали не свършва.

НЕКСИУМ е партньор в проекта B2N
(Бизнесът до Природата- http://www.business2nature.eu/index.php?lang=bg) на община Велико Търново, по програма INTERREG ІVС
финансирана от ЕС. По този проект България с още 9 публични общности от 8
държави (Франция, Италия, Полша, Португалия, Словения, Испания,
Швеция, Обединено кралство) ще разработят стандарти за развитие на бизнеса в еко- районите на Европа. Тези стандарти ще доведат от една страна до опазване на околната среда, а от друга до създаване на политика и "инфраструктура" за успешното развитие на еко- бизнесите.

Listo