СТРАНД Бургас Зеленият кръг

  • СТРАНД Бургас е първият лайфстайл център в България от "открит тип". За разлика от традиционния "затворен" мол формат, по който са изградени всички настоящи търговски центрове в страната, посетителите на СТРАНД ще се разхождат на открито и ще се радват на естествена природна среда без изкуствени вентилация и осветление. СТРАНД цели да покаже на българското общество предимствата от това да прекарват времето си на открито – на свеж въздух и естествена светлина.

  • Освен, че е изключително атрактивен и невиждан до сега в България, форматът на СТРАНД е значително по-икономически устойчив, тъй като обширните общи части на обекта няма да разчитат изцяло на енергийни източници за осветление и климатизация. Това значително ще ограничи изхвърления в атмосферата въглероден диоксид и ще снижи до минимум изхразходваната от обекта електрическа енергия, което пък от своя страна ще позволи по-ниски наемни нива и оперативни разходи.

  • Лайфстайл център СТРАНД се изгражда спрямо международни стандарти за устойчивост. Greenworks изготвя доклад за екологична оценка на СТРАНД Бургас по международно признатия мeтод BREEAM EUROPE. BREEAM поставя стандарта за устойчив дизайн и оценява въздействието на сградите върху околната среда въз основа на международно признат набор от стриктни критерии и така гарантира обективно сравняване на подобни сгради в цял свят.

  • СТРАНД получи международно признание на изложението MAPIC 2008 като един от десетте най-иновативни проекта за търговски центрове в Европа. Това е отражение на стремежа на екипа на проекта да търси нетрадиционни решения, които отразяват нуждата на българския пазар от икономически рентабилни, социално и екологически устойчиви търговски центрове.

Съчетаващ изискванията на модерния живот с нуждата от място за срещи и отдих, СТРАНД е търговски и развлекателен център от нова генерация, вдъхновен от атмосферата на традиционната главна улица. Благодарение на новаторския си стил и неконвенционален дизайн, СТРАНД е първият лайфстайл търговски център от "открит тип" в България. СТРАНД е първият в страната от т.нар. търговски центрове от ново поколение, чиито елементи на култура ги превръщат в дестинация за забавление, разходка и срещи, а не само места за пазаруване.

Listo