20 страни отбелязват Денят на бъдещето днес

публикувано: 01/03/2013 - 15:40 | | коментирай сега
20 страни отбелязват Денят на бъдещето днес

По инициатива на движението Humanity + от миналата година, 20 страни по света отбелязват 1 март като Денят на бъдещето. Честването се подкрепя от множество различни организации, обединяващи футуролози и учени, а също и от Международният алианс за увеличаване на продължителността на живота. Всички те подкрепят каузата за финансиране на повсеместни научни изследвания за борба със стареенето.

В алианса членуват и много новосъздадени партии за увеличаване на продължителността на живота. Повечето от тях практически възникнаха почти едновременно през лятото на миналата година в Русия, Израел, Франция и други страни.

През декември м.г. в рамките на евросимпозиум за борба със стареенето в Брюксел се проведе първата международна среща на представители на партиите за по-дълъг живот, кояго завърши с публична манифестация с плакати на централния площад в града.

Идеята на Денят на бъдещето като глобално движение е да набира все повече единомишленици по света, за да проведе след време първата световна акция с искане за радикално увеличаване на продължителността на живота.

Също така привържениците на тази кауза възнамеряват да настояват пред Световната здравна организация да признае старостта за болест. Аргументът им е, че остаряването се явява основна причина за смъртност в съвременния свят посредством зависими от напредването на възрастта заболявания като рак, инфаркт, инсулт и др.

Да се бориш с процесите на остаряване е много по-ефективно, отколкото с отделните болести, причинени от него, смятат поддръжниците на идеята.

Ако СЗО признае стареенето за болест, то фармацевтичните компании ще се сдобият с правото да разработват препарати за активно дълголетие, а националните парламенти ще бъдат принудени да приемат закони за борба с остаряването и за финансиране на научни изследвания в тази област, добавят още те.

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.