3 начина да контролирате нетърпението си

публикувано: 20/01/2013 - 01:11 | | коментирай сега
"Inc.com" "Inc.com"

Разочаровани сте от собственото си нетърпение и непосилния ритъм на останалите? Ето три начина да се справите с този проблем и да превърнете времето в свой приятел, формулирани от Inc.com.

Много от нас гледат на времето като на враг. Предприемачите усещат натиска на постоянно променящите се технологии, конкурентите получават предимства или ограничените средства изтичат. Мениджърите се състезават с тримесечните срокове и целите за изпълнение. Младите хора се опитват някак си да избутат дните, за да успеят, преди разходите им да унищожат техните спестявания. Всичко това води до чувството на безпокойство и нетърпение.

Нетърпението е доста некомфортно, но все пак води със себе си и някои положителни страни. То придава скорост и действие на нещата. Въпреки това много ценни възможности са изгубени именно заради нашето нетърпение. Най-големите бизнес модели и ефективни маркетингови програми изискват време да се развият, докажат и наложат. А за тези неща наистина си струва да почакаме.

Успелите са научили как да управляват своето търпение и да го използват в своя полза. Ето няколко начина да направите времето по-поносимо и ефективно.

1. Предварително възнаграждавайте и отразявайте целия процес.

Толкова много хора работят като луди с акцент върху крайната цел и в крайна сметка губят от поглед постиженията си по пътя. Колкото по-голям проект следвате, толкова повече стъпки ще са нужни, за да стигнете до края. Всеки етап заслужава отпразнуване. Във всяка среда има различни начини да се възнагради работата на хората, за да се мотивират и оценят техните усилия. Тогава заедно можете да анализирате, усъвършенствате и подобрите следваната структура.

Тези дейности ще спомогнат да се чувствате по-малко разтревожени, тъй като управляват очакванията за времеви рамки и постижения. Подробният анализ ще ви даде допълнителни конкретни стъпки за действие, с които да вървите напред и да придвижите проекта си малко по-бързо. Създайте подробен план и добре структуриран процес, така че да можете да се наслаждавате на спокойствието и едновременно с това да се усъвършенствате.

2. Присъединете приятели към надпреварата.

Можете да бъдете най-големия си враг, ако имате нетърпелив режим на работа. Дори след сериозен упадък на една компания, приятелите и колегите са насреща. В такъв момент прекарвайте малко време на телефона, обсъждайки личните си планове с тях, и потърсете подкрепа и ответна реакция.

Обратната връзка е изключително полезна и ви помага да прецените колко сте напреднали. Приятелите не просто смекчават тревогата ви - те ви информират, предлагат решения и възможности. Най-важното е, че ви помагат да запазите чувството си за хумор, когато нещата са най-разочароващи.

3. Включете се в алтернативни дейности.

Много от вас биха били много доволни, ако можеха да забързат процесите на работното си място, но естествено вие сте зависими от множество външни и вътрешни фактори. Бизнесът може да се движи толкова бързо, колкото служителите, доставчиците и клиентите позволяват. Да се откажете от плана или да оставите нещата да се развият естествено?

Вместо да хвърляте напразни усилия, впрегнете енергията си в алтернативни дейности. Предприемачите могат силно да се ангажират с изграждането на учебни програми, например. Това е доста удачен вариант, тъй като обучението изгражда по-голяма и добра мрежа на контакти.

Дългосрочните проекти са ценни и полезни. Те могат да убият конкуренцията и да доведат до увеличаване на успехите. Научете се как да управлявате нетърпението си и да прилагате правилно енергията си в дадения проект.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.