5 правила за успешни послания в Twitter

публикувано: 18/02/2012 - 10:09 | | коментирай сега
5 правила за успешни послания в Twitter

Германски учени от университета в Кобленц-Ландау изведоха 5 правила за успешни послания в микроблога Twitter. Те са формулирани на базата на мащабно изследване на съобщенията в микроблога, въз основа на които учените стигнали до следните изводи:

1. Съобщенията с въпросителен знак се ретуитват по-често от тези с възклицателен. Възможно е това да се свързано с чисто практическата страна на посланията, т.е. потребителите се стремят да помогнат в търсенето на отговор, като разпространяват до колкото се може по-широка мрежа от приятели постнатия въпрос, отбелязват учените.

2. Честотата на употреба на емоционални негативни или позитивни прилагателни. Думите с негативен отенък предизвикват значително по-слаб интерес и отклик, отколкото позитивните прилагателни.

3. Видът на смайлчетата. Тук ситуацията е точно обратната на пункт 2. Туитите с тъжни смайлчета се разпространяват повече, отколкото с усмихнати символи.

4. Тематична универсалност. С най-голяма популярност се ползват съобщенията за социални мрежи, празници и почивни дни, а също и икономическите теми.

5. Наличие на тревожно или негативно послание като при това с еднаква популярност се ползват както съобщенията, изразяващи съжаление или скръб по повод на някакво общественозначимо събитие, така и оскърбителните или дразнещи туити.

 

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.