5 съвета за влюбени колеги

публикувано: 15/02/2013 - 14:45 | | коментирай сега
5 съвета за влюбени колеги

Основно правило за много хора е да пазят писалката далеч от офисното мастило. Но възможно ли е да се опазим от романтични чувства на работното място, когато прекарваме там голяма част от съзнателния си живот? Каквито и да са нагласите ни към офисните романи, сляпата неделя може да застигне всекиго.

Ново проучване на CareerBuilder.com показа, че 39% от служителите са излизали със свой колега, а 30 на сто от тези хора по-късно са се оженили. И в това няма нищо чудно. Въпреки популярната поговорка, в реалността се привличат не толкова противоположностите, колкото хората с подобни интереси, начин на живот и дори външен вид. Според статистиката имате най-голям шанс да се ожените за човек, чиито очи, коса, височина, фигура и житейски опит наподобяват вашите собствени. А кой познава по-добре начина ви на живот от колегата?

Какво да правим, ако Купидон ни е прострелял на местоработата ни? Как да избегнем капаните на офисния роман и да направим така, че връзката ни да хармонизира с работната среда, без да й пречи? Предприемачът и писател от САЩ Маргарет Хефернън дава своите съвети пред сайта Inc.com.

1. Пазете връзката си в тайна, докато не сте напълно сигурни в нея.

Не е необходимо върховете и спадовете в един нов роман да стават тема на публично обсъждане. Според проучването на CareerBuilder 35 на сто от романтично свързаните помежду си служители са споделили, че им се е наложило да пазят отношенията си в тайна. Въпросът, който трябва да си зададете, е: Как ще се чувствам на работното ми място, ако колегите разберат за връзката ми? Ако отговорът е „притеснени и нервни”, запазете мълчание, докато връзката ви не стане наистина сериозна.

2. Когато сте на работа, концентрирайте се върху работата.

Никой няма да има нищо против връзката ви, ако тя не влияе зле на професионализма ви.

3. Не лъжете.

Усилията да запазите романа в тайна в един момент може да ви дойдат в повече. Въпреки това недейте да лъжете, защото рано или късно това ще има негативни последствия за вас и половинката ви.

4. Никога не излизайте с шефа си!

Властовият баланс е нещо твърде сложно, за да го намесвате и в интимния си живот. Ако усещате, че този човек е любовта на живота ви, по-добре сменете работата.

5. Не забравяйте света извън офиса.

Ежедневното, ежечасно и ежеминутно занимаване и говорене за работа е скучно и ви прави досаден. Затова, когато се влюбите, не забравяйте и заниманията извън офиса, за да не се превърне връзката ви в тегаво продължение на работния ден.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.