7-годишната Оливия събира пари за осиновяване на български деца

публикувано: 26/12/2012 - 15:34 | | коментирай сега
Малката Оливия показва гривните, които изработва и продава. Снимката е от kanzas.com Малката Оливия показва гривните, които изработва и продава. Снимката е от kanzas.com

7-годишната Оливия от Канзас стана герой на деня с трогателна история, разказана от електронното издание kansas.com. Момиченцето помага на родителите си да съберат пари за осиновяване на две българчета от сиропиталища като изработва гривни от мъниста и ги продава по 5 долара.

Досега, по този начин малката Оливия е успяла да събере 2000 долара. За пълните разходи по осиновяването 6-годишния Сам и 2-годишната Софи са нужни 30 000 долара, от които американското семейство вече е успяло да набере една трета - 10 000 долара чрез различни инициативи: продажба на лимонада, продажба на стари вещи от дома, почистване на улици и т.н., разказва американския сайт, цитиран от БТА.

 Майката и бащата на Оливия - Лорийн и Рич имат и 5-годишен син Джак, но искат да се грижат за още малчугани. Те направили проучване и така се спрели на Сам и Софи. И двете български деца са със сериозни заболявания, разказва бъдещата им сестричка за сайта. Сам страдал от генетично заболяване, при което някои части на тялото му изоставали в развитието си. Софи пък има тежка форма на гръбначно изкривяване. Американското семейство дори се е консултирало вече с лекар от Калифорния, който е изразил готовност да се грижи за момченцето след като се установи в САЩ.

Лорийн и съпругът й Рич вече са подали документите за осиновяване на българчетата и сега очакват отговор, както и одобрение да проведат опознавателна среща с двете деца. Семейството се надява през март догодина осиновяването да приключи и всички да отпътуват за САЩ.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.