9 признака, че сте в застой

публикувано: 27/12/2012 - 01:09 | | коментирай сега
9 признака, че сте в застой

Животът е промяна и непрекъснато движение. Да изостанеш от това темпо, е избор. Не шанс, а избор, който определя съдбата ти. Пътят може да е дълъг, но е открит за всеки, пожелал да поеме по него, започвайки с малка крачка напред.

Така смята блогърът Марк. Той изброява 9 показателя, които според него сочат дали човек е в застой и се нуждае от промяна:

1. Не сте поели отговорност за обстоятелствата, в които сте. Твърде много хора обвиняват лошата съдба или лошия късмет за положението, в което се намират и грешките, допуснати по-рано. По-малко признават, че ситуацията им е директно следствие от изборите, които са направили.

2. Предали сте се пред страховете си. Помнете, че да им позволяваме да управляват живота ни е тревожно и не е необходимо. Особено като се замислим върху един важен факт: всеки страх е плод на въображението ни.

3. Продължавате да игнорирате вътрешния си глас. Постискате това, което естествено ви зове. Не се чувствате истински жив. Не живеете собствения си път. Изпълвате очакванията на другите.

4. Привикнали сте с негативното. Не това, което гледате е от значение, а това, което виждате. Най-голямата стена, която трябва да изкачите в живота е тази, която сте изградили в ума си. Ако не контролирате гледната си точка, тя ще контролира вас. Лошите чувства са като плевелите. Ако не ги премахнете от корен, ще продължат да растат. Затова поемете контрола над съдбата си. Повярвайте в себе си. Игнорирайте тези, които ви обезкуражават. Избягвайте негативни хора, места, неща и навици.

5. Не оценявате това, което имате. Вероятно сутрин се събуждате с някои болки. Но се събуждате. Виждали сте и по-добри дни. Но сте виждали и по-лоши. Може да нямате всичко, което искате в момента, но имате всичко необходимо, за да продължите напред. Животът не е справедлив и не е съвършен, но със сигурност е хубав.

6. Тревожите се за време, което вече не съществува. Човек не може да подобри състоянието си днес, ако живее в миналото. Каквото и да е могло да стане и да е трябвало да се получи, няма значение. Този момент тук и сега е това, с което разполагате. Няма проблем да не знаете всички отговори. Всъщност никога няма да ги узнаете. Просто продължете пътуването си, фокусирайте се в настоящето, давайте най-доброто от себе си и се доверете на процеса.

7. Продължавате да търсите щастие извън себе си. Просвещението не е натрупването на познания. То е пълното осъзнаване на това кой си в момента.

8. Все още се оглеждате за пряк път. Някой ден ще се обърнете назад и ще осъзнаете, че всичко, което сте постигнали, първоначално е било голямо предизвикателство. И така трябва да бъде, защото големите трудности често подготвят обикновените хора за необикновени успехи. Всяка битка се появява с причина. За да даде опит или урок.

9. Имате нужда да се освободите от спомена и да поемете напред. Има някои неща в живота, които така и не успяваме да преодолеем напълно. Най-доброто, което тогава можем да сторим, е да се отърсим от тях бавно. Всичко е наред. Битката си струва. Все още има много красота, която трябва да се види по пътя напред.

От marcandangel.com

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.