9 умения, които човек трябва да овладее до 30 години

публикувано: 22/12/2012 - 01:08 | | коментирай сега
9 умения, които човек трябва да овладее до 30 години

Забързани, модерни, със самочувствие. Това са младите хора на съвременната епоха. Повечето от тях са добре образовани. Обединява ги стремежът към бърз скок в кариерата, високи изисквания към работодателя и желание да получават добри пари, за да пътуват, да се откъснат от зависимостта от родителите и да се забавляват.

Хората между 25 и 30 години днес набират скорост в кариерата, за да станат бъдещите лидери. Сред всичко, която умеят и знаят, обаче има 9 важни неща, които не бива да забравят да овладеят, преди да встъпят в третото десетилетие на живота си. Business Insider смята, че тези умения са следните:

• Как се управлява бюджет. Разпределянето на месечния доход не е, за да ви ограничава, а да ви освобождава. Щом разберете колко точно пари ви трябват за първостепенните неизбежни разходи, ще можете да заделяте настрани за определени лични цели. Така ще сте по-щастливи.

• Как да приготвите (поне едно) уникално ваше ястие. Да живеете на паста и консерва с риба тон е ОК в бакалавърските ви години, но малко по-напред във времето е редно вече да узреете по отношение на менюто. Знаем, че не всеки е роден кулинарен талант,но готвенето вкъщи е здравословно за стомаха и портфейла ви.

• Как да пишете професионално електронна поща до шефа на отдела ви, мотивационно писмо и автобиография, отговор до клиент. Писмо за благодарност.

• Как да не се разделяте с трудно спечелените си пари. 20-те години са времената на импулсивни покупки. След това този род внезапно харчене е просто глупаво.

• Как да си смените гумата на автомобила.

• Как да следите движението по банковата си сметка. Как да наблюдавате електронно извлеченията и потока по кредита си. Това са фундаментални основи на финансовия ви живот.

• Как да управлявате дигитално парите си. Вероятно вече пазарувате онлайн. Направили сте прехода от медиите на хартиен носител към онлайн източниците. Ако сте разумен мениджър на парите си, трябва да знаете в крачка къде отиват те и кога. В наши дни има и приложения за iPhone, които предоставят тази услуга.

• Как да се придвижите напред. В най-широкия смисъл на думата. Как да стъпите напред, ако не сте получили работата, която сте искали. Как да продължите, когато разберете, че вноската за мечтаната къща е много повече, отколкото можете да си позволите. И, разбира се, как да се освободите от старите връзки. Разочарованието като чувство е не по-малко остро когато си на 13, 30 или 300. Но мъдростта означава да разполагаш с инструментите да познаваш кои битки си струват и кога имаш нужда да приемеш живота си. Сред здравословните подходи към придвижването напред са разговорите с приятели, йога упражненията за релаксация, оглеждането наоколо за ново преживяване. Сред вредните са удавянето на мъката в алкохол и изваждането на кредитна карта, с която да се изкупи мола.

• Как да градите баланс между работата и личния живот. Колко време прекарвате в мислене как прекарвате времето си? Всичко е въпрос на приоритети и на това за кого се възприемате. „Работа-живот” е баланс, не цел. Помислете си кой сте и какво правите с времето си, което ви кара да функционирате като механизъм и какви са дългосрочните ви цели.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.