Автомобил горя във Владая

публикувано: 20/12/2011 - 09:55 | | коментирай сега
Автомобил горя във Владая

Пореден автомобил беше запален тази нощ. Този път в столичния квартал "Владая", съобщи БНТ.

Сигналът, че колата е била подпалена е подаден в МВР около 1,15 часа тази нощ. Опожарен е модел "Опел Астра". При инцидента няма пострадали.

В последните два месеца в София и в страната бяха подпалени 50 автомобила, по-голямата част от тях в столицата.

До момента прокуратурата е задържала за част от палежите в София Владислав Николов-Куката. Смята се, че той е отговорен за подпалването на три коли в столичния квартал "Западен парк". Освен него са арестувани и 29-годишният Юлиян Ковачки и 27-годишният Радослав Стоянов. Ковачки е обвинен за палежите в кв. "Младост" и "Хаджи Димитър". Стоянов – за палежа на един автомобил на ул. "Кукуш" в столицата на 17 декември. Той е известен на полицията и е регистриран за наркотици.

В студиото на БНТ тази сутрин психологът Росен Йорданов тълкува поведението на подпалвачите. Според него мотивът на задържаните е "деструктивна форма на изразяване на напрежение и агресия като цяло към обществото, неадресирано". Той разганичава действията на последните подпалвачи, които по думите му копират първите и от действията им прозират вандалски мотиви, дребни съседски и междусъседски проблеми.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.