Axe търси 25 смелчаци за безплатен полет в Космоса

публикувано: 10/01/2013 - 18:17 | | коментирай сега
Axe търси 25 смелчаци за безплатен полет в Космоса

Производителят на мъжка козметика Axe стартира мащабна кампания в цял свят, чрез която смята да подбере 25 мъже от 72 страни за безплатен полет в Космоса.

Кампанията под надслов „Тръгни като мъж, върни се герой!” ще протече в няколко етапа, като за начало, всеки желаещ трябва да се регистрира на сайта axeapollo.com. Така ще бъдат сформирани национални турове от които ще бъдат подбрани победителите във всеки от тях чрез гласуване на axeapollo.com и онлайн съревнования.

Всички те ще бъдат поканени на обучение във Флорида, в международната космическа академия Axe Apollo Space Academy (AASA), наречена така по аналогия с NASA. Там ще се състои вторият тур на селекция, който включва полети с реактивен самолет, тренировки в безтегловно състояние и други сериозни изпитания. Така ще се провери готовността и издръжливостта на участниците за мисия в космоса. Накрая тричленно жури ще избере 25-те финалисти в конкурса, в чийто състав влиза и Едуин „Бъз” Олдрин, пилотирал „Аполо-11", който през 1969 г. каца на Луната и вторият човек, стъпил на естествения спътник на Земята. Той е и официално лице на кампанията.

Финалистите ще преминат 3-седмичен курс на обучение в AASA като в края му ще се отправят на едночасов полет с двуместния пилотиран кораб XCOR LYNX KM2 и ще се издигнат на 103 километра. Всеки от тях ще е втори пилот по време на този полет, а летателните мисии са планирани за първото тримесечие на 2014 года. В официалното си съобщение за старта на кампанията от Axe дори уточняват, че вече са предплатили изцяло всички полети.

Заедно с космическия си конкурс, Axe стартира и нова продуктова линия Axe Apollo

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.