Български мениджър поема управлението на Indesit Company за Гърция, Кипър и Албания

публикувано: 15/01/2013 - 14:05 | | коментирай сега
Български мениджър поема управлението на Indesit Company за Гърция, Кипър и Албания

От януари Алена Георгиева поема управлението на Indesit Company за Гърция, Кипър и Албания и вече ръководи регион Южна Европа, което включва още България, Хърватска, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония и Косово, съобщиха от българския офис на компанията.

 Това е поредно признание за уменията на българския екип, който от 2006 г. отговаря за дейността на компанията и в другите балкански държави.

 Алена Георгиева е работила осем години за тютюневия гигант "Бритиш Американ Табако", от които три години в регионалната централа за Централна и Източна Европа в Будапеща като Регионален Мениджър по Развитието на British American Tobacco за Централна и Източна Европа (Market Development manager). Отговаряла е за стратегическото развитие на ключовите марки в региона и е участвала в приватизационните проекти на компанията в Сърбия, Босна и Хърватска.

 Започва кариерата си в Офиса на Европейската общност в Атина, където координира джойнт-венчър програмите на страните от Европейския съюз и тези извън него от Балканския регион. В периода 1992-1994 е Marketing & Communications Manager в Opel General Motors България.

Завършила е Националната гимназия за древни езици и култури в София, а след това и СУ "Климент Охридски", специалност "Английска филология". Продължава образованието си в Delaware University, специалност "Маркетинг и Мениджмънт" и в УНСС, специалност " Международни Бизнес Отношения".

 Член е на Управителния Съвет на Българо-Италианската Търговска Камара и асоциацията на производители на електродомакински уреди в България (CECED), член е Съюза на Българските Журналисти, на българския форум на бизнес лидерите (BBLF) и на Клуба на жените-предприемачи.

Владее английски, италиански, френски, руски и сръбски, хърватски и гръцки. Ползва испански.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.