Борисов: Не се меся в съставянето на служебно правителство

публикувано: 01/03/2013 - 10:45 | | коментирай сега
Борисов: Не се меся в съставянето на служебно правителство

Аз не се меся в създаването на служебно правителство по никакъв начин, заявил съм това и на президента заяви на заседание на Министерски съвет премиерът в оставка Бойко Борисов тази сутрин.

Като единствен свой ангажимент премиерът в оставка вижда това да не кара назначени от него членове на администрацията в министерствата да напуска насила. Той призова парламента да не кара зам.-министрите да напускат постовете си, а да съдят за тях по делата им. „Който иска - да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители”, допълни той.

Борисов изрази опасение, че политическите реформи ще доведат до порочен партиен триумвират. „Предлага ни се някаква нова форма на управление – партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция, някакъв съвет горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки тук да играят ролята на премиери и министри”, заяви Борисов от трибуната. „Това ни предлага Станишев. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше оттам Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите”, каза Борисов. Тогава Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу”, каза Борисов.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.